Kampverslag 2023

29 mei 2023
Kampverslag 2023

 Vos kamp 2023

 

It's fun to stay at the Y.M.C.A.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.

 

Ja ja het was weer zover Pinksteren 2023 Vos kamp op het YMCA terrein in Leusden.

 

Na een lange voorbereiding waarbij ook het nodige van de kinderen werd verwacht, het nummertje 8 op de paklijst, was het vrijdag avond de 26ste dan eindelijk zover. Iedereen had er zin an, want de hele bubs was ruim op tijd bij de Bataaf en de vrijwillig aangewezen rij-ouders konden al snel op pad. 

Doordat dit zo voorspoedig liep, waren de vooruit gestuurde posten in Leusden nog van een wel verdiende maaltijd aan het genieten, na een middag voorbereiding op het kamp zelf. 

Gelukkig hebben we Bibi Broem Broem die vol gas richting Hoevelaken rechts af scheurde en op tijd was om iedereen welkom te heten.

 

Na de bagage tsunami, die in de verschillende tenten plaats vond, was het tijd voor de spookjes speurtocht. Als de groep de spookjes goed volgende dan kwam je uit bij de rode draad die gevolgd mocht worden om zo door het bos van de enge VOS te lopen. Met daarin de meest aparte, rare wezens die je de lachkriebels geven of juist toch de stuipen op je lijf jagen. Na deze spannende activiteit, snel terug de tenten in, want na een prachtige zonnige dag volgde een steenkoude nacht. Waarbij er meer werd gebibberd dan bij de rode draad door sommige. 

 

Gelukkig werden we de ochtend wakker met een lekker zonnetje die de kou al snel verdreef. De knorrende magen werden ook snel het zwijgen op gelegd door een rijk gevulde ontbijttafel. Na de ochtendafwas was het tijd voor een potje kwartet, het al oude en bekende boskwartet wel te verstaan. Na veel heen en weer ge-ren, verzamel woede en veel plezier, moesten de energie levels weer op pijl gebracht worden door een uitgebreide lunch. 

 

Aangezien de temperatuur lekker door was geschoten en het zonnetje volop scheen werden de meegebrachte zwembadjes snel opgeblazen en gevuld met water. Na talloze emmers en ritjes naar de waterkraan, zat er eindelijk genoeg water in om een heus watergevecht te beginnen. Nadat iedereen doorweekt en lekker afgekoeld was, werden de hoognodige vitamines naar binnen gewerkt en een appeltje helpt ook altijd tegen de dorst.

 

Terwijl de leiding een beetje het kamp weer op orde probeerde te brengen, gingen de kids lekker spelen. Er werd gevolleybald?!?! Het springkussen was ook in trek en sommige gingen nog even oefenen voor de bonte avond die na het avond eten op het programma stond. De avond dis bestond uit 10 liter groentesoep en overheerlijk pasta. Waarbij de pasta binnen mum van tijd op was, ging de groentesoep bijna onaangeraakt terug naar de gaarkeuken. Het was ook gewoon te warm voor soep. De toetjes daarentegen waren wel lekker koel en gingen dan ook een stuk makkelijker op. Na de afwas werd een kleine bosarena gemaakt en konden de teams hun talenten showen. De dames B begonnen met de al oude en zeer toepasselijke discokraker YMCA. Dit was een lekkere opwarmer  voor het toneelstuk van de D2, die een ware beroemdheid hadden ingevlogen: Einstein himself!!! Hierna mochten de heupjes weer los gaan met de meiden C, die er zoveel zin in hadden dat ze naast de Kabouterdans ook nog even gingen vliegeren.

 

Na al dit gehos was een pauze met wat drinken en chippies uiteraard zeer welkom. Na dit korte intermezzo mocht de kampleiding aan de gang met het ouderwetse spelletje Hints, wat met overmacht werd gewonnen door Steffy. Het spreekwoord wat ze moest uitbeelden was ook op haar lijf geschreven zouden we later die avond achter komen.

Hierna was het tijd voor een heuse VOS kennisquiz gepresenteerd door de D1! Nadat iedereen zijn hersenen had laten kraken over alle vragen, bleven er een paar finalisten over en ging de top 3 met een prijs naar huis… eeuuuh tent. Tot slot pakte de dames B nog een keer de dansvloer in met nogmaals een buitengewone vertolking van YMCA om de bonte avond in stijl af te sluiten.

 

Door al dit kabaal waren er wel wat dieren in het bos wakker geworden en die lieten zich horen ook. De fries bont gekleurde gekke koe loeide er luidt op los, de roepie roepie vogel liet ook van zich horen, net zoals de breedbekkikker en die aap met die gouden ring van Hints hing ook ergens rond. De kids gingen dan ook snel op pad om ze allemaal te vinden in het dierengeluidenspel.

Nadat alle dieren gevonden waren en tot stilte gemaand werden, keerde langzaam maar zeker de rust terug in het kamp.

 

Na een kort nachtje, gelukkig dit keer niet zo koud, moesten er bij een paar tenten wat versterking aan te pas komen om ze letterlijk en figuurlijk uit bed te toeteren. Na wederom een lekker ontbijtje en het nodige smeerwerk met zonnebrand, gingen we op pad naar de grens. Inmiddels waren de F-jes ook aangekomen voor een dagkamp en zij mochten meteen aan de bak om het smokkelwaar langs de douane over de grens te krijgen. Er werd weer flink gehold, slim gespeeld en de muggen prikten ook lekker mee. Na al dit gesmokkel, nog ff snel springen op het luchtkussen om daarna weer vol overgave de schuddebuikjes aan te vallen tijdens de lunch.

 

Ondertussen waren de zwembaden schoongemaakt en weer gevuld en dit keer was het, het domein van de F-jes die na de lunch daar lekker in gingen uitbuiken. Terwijl Maartje iedereen van VOS voorzag van het Maartje-Staartje, werd het kampterrein omgetoverd tot een Bingozaal. Op het moment dat de Bingomaster wilde beginnen, werd deze onderbroken want het was zulk mooi weer dat er ijs gegeten moest worden. Broem Broem Bibi was als een racket, raketjes gaan halen.

 

Met een kleine vertraging kon de Bingo dan toch beginnen, maar niet zomaar een Bingo, maar een spullenbingo. Hier was dus nummer 8 van de paklijst voor nodig. En ja er waren waterkokers mee, afstandsbedieningen, verlengsnoeren en touwladders. Nadat iedereen Bingo had gescoord, kon er nog ff geravot worden in de speeltuin.

 

Ondertussen waren de BBQ’s aangestoken, het lopende buffet gevangen en vastgebonden zodat straks iedereen rustig wat brood, salade, saus en wat lekkere stukjes vlees van de BBQ kon pakken.

 

Na een supersnelle afwas, ging iedereen zich voorbereiden voor de disco en zoals gevraagd was het thema iets met je voorletter. Dus op de discovloer liepen er Duiveltjes, Engeltjes, De familie Mouse, Spaanse flamencodanseressen, een smurf en Captain Jack Sparrow was zelf komen aanvaren. Dit alles werd goed bewaakt door de FBI en het Leger. Nadat het dak eraf was geblazen en de F-jes uitgezwaaid waren, was het voor sommige bedtijd, andere stuiterenden nog even door de koude nacht in.

 

Na een zeer kort nachtje, was het al weer tijd om alle losgelagen spullen in de tenten te verzamelen en weer in alle hutkoffers te krijgen. Na het pakken even de tenten schoonmaken en er voor zorgen dat het kampterrein er weer netjes en opgeruimd bij lag. Hierna was het dan toch echt tijd voor de allerlaatste activiteit. Een heus potje lasergamen. Nadat alle munitie was verschoten, nog 1 keer met ze allen lunchen. Kort daarna werden de eerste ophaalouders al gespot en was het kamp nu toch echt klaar.

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog …….