Uitslag van de verkiezing Topsporter is bekend

12 maart 2016
Uitslag van de verkiezing Topsporter is bekend

HOOFDDORP - Iedere sporter droomt van het podium. Voor een groot aantal sporters uit Haarlemmermeer werd die droom maandagavond realiteit. Alleen was het geen podium in een groot stadion, maar in schouwburg de Meerse. Daar werd voor de elfde keer de jaarlijkse sportverkiezing Sporttoppers georganiseerd. Breedtesporter of toptalent, voor een volle zaal waande iedereen zich even op weg naar Rio. Zeker bij de opening. Sambadanseressen met glitters en veren, atletische dansers en opzwepende ritmes van de trommels zorgden voor een sfeervolle Braziliaanse start van een zeer geslaagde avond.

 

Vivienne van den Assem leidde wethouder Adam Elzakalai, de winnaars en het publiek op een ontspannen, professionele wijze door het programma. De wethouder benadrukte het belang van sport en de waardevolle traditie om daar op een speciale avond eens extra de aandacht op te vestigen. Hij moest helaas erkennen dat het zo aangeprezen half uur per dag bewegen er bij hem wel eens bij inschoot. Maar de sportiever wethouder sport twee keer per week zo'n anderhalf uur. Dat hij dit jaar verstek moest laten gaan bij de Mud Masters (afgelopen weekend, red.) lag aan een blessure.

Blessure
Het podium was geregeld gevuld met tal van prijswinnaars in verschillende categorieën. Wethouder Elzakalai deelde de medailles uit en heeft ongetwijfeld een nieuwe blessure opgelopen van het intensief en langdurig handen schudden van de gelukkige sporters. De winnaars werden toegejuicht door de volle zaal, fotografen legden de breed lachende winnaars met medaille en bloemen vast voor het nageslacht.

Een ding werd uit de podiumpresentatie wel duidelijk: Haarlemmermeer beschikt over een groot aantal jeugdige sporttalenten. En ze beoefenen ook tal van verschillende sporten. Dat de sport leeft in de polder blijkt wel uit het aantal uitgebrachte stemmen. Niet minder dan 7300 keer werd een stem uitgebracht op een vereniging, een team of een topsporter. Bij de breedtesport telde het aantal stemmen, bij de topsportcategorieën besliste ook een vakjury over de toewijzing.

Het werd een succesvolle avond voor turnvereniging Pax. De club werd sportvereniging van 2015 en haar team Niveau B werd ook nog eens Sportteam van het jaar. Hennie Meijer, voormalig voetballer van onder andere Telstar, Roda JC en Ajax, reikte de teamprijs uit en noemde teamspirit een belangrijke factor.

Het Sporttopper Talent werd atlete Merel van de Marel. Zij vertelde dat de combinatie school en topsport wel heel erg druk is, maar dat het haar gelukkig wel goed afgaat. Orla Noom, Sporttopper 2010, reikte de prijs aan Merel uit. Noom, zelf oud-profsquashspeelster, verwachtte niet dat squash binnen afzienbare tijd een olympische sport zal worden.

Tussen de vele prijzen door trad jongleur Erik Borgman op met een sterk op sport gerichte act, die hij ook nog eens met veel humor presenteerde. Zo weten we nu ook wat Belgisch jongleren inhoudt.

De prijs voor het Sporttopper Team ging naar Vennep Flyers (onder 17), softbal. Zij kregen de medaille,de bloemen en de cheque uit handen van Floris Jan Bovelander, oud-hockeyer..Hij adviseerde alle teamsporters om steeds het beste uit jezelf te halen en je taken goed uit te voeren. Als iedereen dat doet behaal je ook de beste teamprestatie.

Hinder
Het sluitstuk was natuurlijk de prijs voor de Sporttopper van 2015. Het publiek en de jury kozen turner Casimir Schmidt. Hij ontving de felicitaties en de onderscheiding van de voorzitter van de jury Adam Elzakalai. Schmidt, hij ondervindt momenteel enige hinder van een lichte blessure, hoopt op tijd fit te zijn om deel te kunnen nemen aan de testwedstrijden op weg naar Rio.

En daarmee was de avond die begon met samba en sport weer rond.

 

En SV Vos hing daar toch maar mooi gewoon tussen!

 

  

Postadres
  • Vos Handbal
    Dennenlaan 162
    1161 CV Zwanenburg
  • NL68RABO0118301292
  • RABONL2U
  • 40597267
Speellocaties

Buiten speel locatie

Buitenveld van s.v V.O.S.: ingang Venenweg t/o 43 1161 AK Zwanenburg

Binnen speel locatie

Sporthal de Sporthoeve van s.s. V.O.S.: Sporthoeve Snelliuslaan 1, 1171 CZ, Badhoevendorp