Jeugdkamp 3 t/m 6 juni

6 juni 2022
Jeugdkamp 3 t/m 6 juni

Na 2 lange jaren wachten konden we eindelijk weer op kamp. Pinksterweekend was het zover. Op de parkeerplaats bij het Dorpshuis hadden 50 enthousiaste “Vosjes” en een ontiegelijke berg bagage zich verzameld. Vol verwachting klopte ons hart, want voor de eerste keer in de historie zouden we met een bus naar het kamp vertrekken. Met een kwartiertje vertraging kwam de bus aan en tot grote vreugde was het een dubbeldekker. Nadat alle spullen ingeladen waren en alle “Vosjes” een plek boven in hadden gevonden gingen we, onder luid gejuich en gezwaai, onder weg.

Op naar Beekbergen. Daar aangekomen werd de bus in mum van tijd leeggehaald en de tenten gevuld. Nadat alles een plekje had gekregen, gingen we meteen van start met het Zweedse renspel. Er waren over het hele kampterrein 30 vragen verstopt. Deze moesten de Vosjes in 2-tallen in een voor hun juiste volgorde vinden en beantwoorden. Na veel heen en weer geren, tijdens de invallende duisternis, werd het op een geven moment toch te donker om verder te gaan.

Inmiddels brandde er ook een lekker kampvuur. Nadat iedereen nog een kleine versnapering had genuttigd, gingen de verschillende Vos teams naar hun tent. In de tenten van de jongste jeugd was het al gauw stil, maar de oudere teams hielden het vol totdat de vogels weer begonnen te fluiten en de jongste jeugd al weer bijna wakker werd.

Na dus een kort nachtje en een gezamenlijk ontbijt was het tijd om de groep in tweeën te delen. De eerste groep ging handballen, maar niet gewoon maar met een skippybal of een hele kleine bal. Het andere deel ging verschillende spellen spelen, zoals de Lopende A (een levens grote A die via touwen kan gaan lopen), het reuze spinnenweb, waarbij iedereen naar de overkant moest komen zonder te blijven plakken, Mega Tangram (verschillende soorten puzzels maken), Larp schieten (pijl en boog schieten) en Blind challenge (een draagconstructie maken en daarna geblinddoekt een parcours lopen).

Na de lunch wisselde de groepen. Ondertussen was het zonnetje ook lekker gaan schijnen en konden de Vosjes na dit alles ook nog even chillen. Dit chillen beviel zo goed dat na het avondeten hier nog even mee werd doorgegaan. Alleen niet voor de Meiden van de B-jeugd, zij gingen alvast de enge draad voorbereiden. Eerst werd een draad van wel 500 meter gespannen in het bos waarna het verkleden kon beginnen. Nadat iedereen een goed plekje had gevonden mochten de overige Vosjes zich melden bij het begin van de draad en begon er voor sommige een spannend avontuur langs deze draad. Na veel gegil, schorre kelen en veel plezier keerde de rust langzaam maar zeker weer terug in het kamp.

Na een iets langere nacht konden we weer lekker buiten ontbijten, om daarna lekker met z’n allen te gaan boskwartetten. Na 4 rondes was het al weer tijd om te lunchen en om de opdrachten voor de bonte avond uit te delen. Na de lunch gingen de teams meteen met de voorbereiding aan de slag. Om daar plots in onderbroken te worden want er waren 8 gekken op het kamp gesignaleerd. Zo liep opeens Ma Flodder rond, er was iemand die de bomen aan het wassen was en iemand in zwemkleding was op zoek naar Nessie!?! Ook was er iemand in het oranje die de hele tijd Duitsland riep en iemand die in boom aan het motorrijden was?! Het moet niet gekker worden of was dit het al oude bekende gekkenspel!? Nadat deze gekken hun medicijn hadden gekregen begonnen de weergoden zich ook gek te gedragen en gingen de watersluizen open.

Gelukkig hadden we de beschikking over een groot kamphuis en mooie overkapping. Hier stonden de BBQ’s onder dus na een zeer geslaagde BBQ kon de bonte avond beginnen. Na een educatief kampjournaal, volgende een spetterend kamplied. Na de circus acts was het tijd voor de olifanten en het vliegtuigstuk. Hierna was het de beurt voor een interactieve kamp-quiz, om af te sluiten met een spectaculair dansoptreden.
Na nog een Bingo was het tijd om de tenten weer op te zoeken en in slaap te vallen met de tikkende regen op de tenten.

De laatste ochtend moesten de groepen uit hun slaapzak getoeterd worden. Het ontbijt werd dit keer genuttigd in het kamphuis waarna de tenten uitgeruimd konden worden. Nadat alles weer spik en span was werden de eerste ouders al gesignaleerd en werd het dus tijd om naar huis te gaan.

 

Klik hier voor de foto's