Beach handbal

14 juni 2015
Beach handbal

AFSLUITDAG HANDBALVERENIGING VOS TE  LIJNDEN MET BEACHHANDBAL (voor de foto's klik hier)

 

Afgelopen zondag 14 juni was de seizoens afsluitdag van handbalvereniging SV VOS te Lijnden. Voor het eerst in de geschiedenis van SV VOS werd dit een Beachhandbaltoernooi. Dit was mede mogelijk door het beschikbaar stellen van de paardenbak van de voorzitter van SV  VOS dhr. Weel te Lijnden.

 

De dag begon om 10.45 en werd geopend door de voorzitter van SV VOS. Het weer werkte gelukkig mee en het was de hele dag droog. Er speelde 4 jeugdteams, dit waren het Sterreteam, de Kampioenen, Handbalsquad uit Hillegom en SVPalmboom uit Hillegom. Ook waren er nog 6 seniorenteams. Deze bestonden uit handballers en niet handballers. Dit waren de Zandhappers, Josti 2.0, Ole Ole, 3-jes en de rest, BZN en de stakkers.

 

Al snel werd tijdens de eerste wedstrijd duidelijk dat of je wel of niet kunt handballen, beachhandbal toch even iets anders is dan gewoon handballen op het verharde veld. Bij beachhandbal speel je in de verdediging met 3 veldspelers en een keeper en in de aanval is de bedoeling dat de keeper snel uit zijn doel gaat naar de zijlijn om in de aanval overgenomen te worden door de “reserve” keeper die de hele wedstrijd door al in de zijlijn bij de tegenpartij staat. Zodra de keeper uit het veld is mag deze “reserve” keeper erin en als je het dus goed speelt kun je snel scoren. Als de “reserve” keeper scoort betekent dit 2 punten erbij. Scoort een gewone speler is het 1 punt, tenzij dit een spectaculair doelpunt is (zoals na een koprol of een pirouette) dan krijgt ook de gewone veldspeler 2 punten.  Door het snelle spel, het niet meewerken van het zand en het wisselen van keepers tijdens de aanvallen en verdedigingen viel het niet mee. Het was dus hard werken in het veld.

 

Natuurlijk kon er tussen de wedstrijden door een hapje en een drankje genuttigd worden. Voor de allerkleinste handballers, broertjes en zusjes waren er diverse spelletjes en een groot springkussen. Voor ieder wat wils tijdens deze dag dus.

 

Rond de klok van 15.00 uur eindigde het toernooi voor de junioren. 1e is geworden Handbalsquad uit Hillegom, 2e is geworden de Kampioenen, 3e is geworden het Sterreteam en 4e is geworden SV Palmboom uit Hillegom.

 

De senioren moesten nog even doorgaan. Tijdens de laatste wedstrijden begon iedereen te merken dat handballen in het zand best zwaar is, maar de strijd ging onherroepelijk door. Fanatiek, maar wel sportief werden ook de laatste seniorenwedstrijden gespeeld. De dag voor de senioren was rond de klok van 16.00 uur afgelopen. 1e is geworden de Zandhappers, 2e Josti 2.0, 3e Ole Ole, 4e 3-jes & de rest 5e  BZN, en 6e de Stakkers. Ieder team had gezorgd voor prijzen, dus iedereen ging met een leuk presentje naar huis. De dag eindigde met een gezellige Barbecue.

 

Dankzij de inzet van een hele hoop vrijwilligers is deze dag een enorm succes geworden. Één en al lof voor diegene die zich op wat voor manier dan ook hebben ingezet. Handbalvereniging SV VOS is in de bloei van haar leven, dus vind je het leuk om een keertje te komen kijken of mee te trainen, hou dan onze website in de gaten. Na de zomervakantie beginnen we weer met trainen.