Ledenvergadering

6 september 2015
Ledenvergadering

Handbalvereniging Voor Ontspanning Sport

Correspondentieadres:

Kinheim 146

1161 DD Zwanenburg                                                                               

Rabobank                : 1183.01.292                                                                                

Voorzitter                : Jos Weel

Secretaris                : Simone Vredeveld

Pennmr.                  : Nanda Farenhorst

                                               

 

 

Algemeen jaarverslag Handbalvereniging SV VOS

Seizoen 2014-2015

Hieronder volgt het jaarverslag van het afgelopen handbalseizoen

 

 

Augustus,  September Oktober 2014

In augustus is het seizoen weer van start gegaan.

Net als vorig jaar doen wij dit in combinatie met DSG.

 

We zijn gestart met 64 leden.

1 Heren Senioren team

2 Dames Senioren teams

1 A-jeugd team

1 B-jeugd team

1 D-jeugd team

1 E-jeugd team

 

De vereniging is in de loop van het jaar uitgebreid met een F-jeugd team en kabouters. Er wordt getraind in de Kinheim gymzaal in Zwanenburg door de allerkleinste.

 

Voorzitterschap

In september is er met Leo Vermin gesproken over de overname van het voorzitterschap door Jos Weel. Leo stemt hierin toe en de officiële stemming van de leden vindt later in het seizoen plaats.

 

Schoolhandbaltoernooi

Dit jaar helaas geen schoolhandbaltoernooi. Vanuit de scholen is er weinig respons gekomen.

 

Grote clubactie

We hebben afgelopen jaar loten verkocht van de Grote Clubactie. Dit heeft de kas € 240,00 opgeleverd.

 

Roti vet verzamelen

Door het inleveren van oud frituurvet bij de club (project Vet Goed, wat je ermee doet)

is er dit jaar € 24,00 opgehaald. Er staat nog steeds een container in het Vossenest waar vet ingeleverd kan worden. 

 

ALV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 24 september hebben we Ria Hoohenkerk in het zonnetje gezet. Zij is 50 jaar bij de vereniging. Dhr. Wijdbeens (Bart Juwett) kwam op bezoek om haar te feliciteren namens de club. Het plein naast de kantine wordt vernoemd naar Ria en daar siert nu een  mooi bord aan de gevel  met het “Ria Hoohenkerkplein”.

 

 

Klaverjassen

De Klaverjas club heeft weer een heel seizoen gekaart. Met gemiddeld zo’n 4 tafels was het iedere week weer een gezellige, fanatieke kaartavond.

 

 

November en December 2014

Besturen met een visie

Vanuit de vereniging hebben Kitty, Nanda en Mirelle deelgenomen aan de cursus “Besturen met een Visie”. De cursus bestond uit 5 avonden waarvan de eerste op 10 november en de laatste in juni. Zij hebben de laatste avond een presentatie moeten geven over onze vereniging. Ik nodig Kitty graag uit deze presentatie aan de leden te geven. KITTY

 

Sponsor- en activiteiten commissies

Na aanleiding van de ALV is er een Sponsorcommissie en een Activiteitencommissie opgericht. De Sponsorcommissie bestaat uit: Kitty, Jacobien, Sanne en Brenda en de Activiteitencommissie bestaat uit: Nanda, Anja, Annemiek, Linda, Sonja, Sanne, Shirley en Jacobien.

De Sponsorcommissie is direct aan de slag gegaan en heeft er voor gezorgd dat we in het 1e kwartaal van 2015 allemaal weer in mooie nieuwe trainingspakken zijn gestoken. Ook zijn sommige teams door sponsors gesponsord met een sporttas.

De sponsoren zijn:

Heren Senioren 1 zijn gesponsord door Ketel Verhuizingen

Dames Senioren 1 zijn gesponsord door Regio Makelaars

Dames Senioren 2 zijn gesponsord door Euro Super Clean

De D-jeugd is gesponsord door Swart Elektrotechniek

De E-jeugd is gesponsord door HK Works en de tassen door de opa van Joëlle

De F-jeugd is gesponsord door Auto Schadeservice Vermaire en de tassen door kapster Nicole

De sponsors zullen wij nog op gepaste wijze bedanken.

 

Verhuiscommissie

Een aantal afgevaardigden van de verhuiscommissie is voor een gesprek bij de Gemeente geweest over de mogelijkheden van het verhuizen van VOS naar Zwanenburg. Dit is door de Gemeente goed ontvangen. (de verhuiscommissie bestaat uit: Dennis, Kitty, Joyce, Gerko, Niels, Paula, Guido en Linda).

 

Sinterklaasfeest (georganiseerd door de activiteitencommissie)

Voor het eerst sinds vele jaren heeft de Sint onze vereniging weer verblijd met een bezoek. Samen met zijn 5 Pieten was het een gezellige, dolle boel. De Sint heeft alle kinderen getrakteerd op een leuk cadeau. Voordat Sinterklaas die middag kwam, zijn de kinderen leuk bezig geweest met Kleurplaten, Nagels lakken, Schminken, Cup Cakes versieren, Darten en Sjoelen. Als Mysterie Guest kwam Scott (van Hollands got Talent) om zijn jongleer kunsten te vertonen. De middag begon om 15.00 uur en eindigde om 18.00 uur.

 

 

Januari, Februari, Maart, April 2015

Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 4 januari 2015 heeft bij DSG de nieuwjaarsreceptie plaatsgevonden. Zo’n 10 mensen van  VOS waren hierbij aanwezig. Als besturen van beide clubs nodigen  wij elkaars leden uit voor alle activiteiten, echter de animo onder de leden is niet groot.

 

Samen naar een veiliger sportklimaat

Op 11 februari is Henne van de NHV bij ons langs geweest om een presentatie te geven en een box te overhandigen m.b.t. “Samen naar een veiliger sportklimaat”. Naar aanleiding hiervan starten we dit jaar (September 2015) met Sportief Coachen, alsook in November 2015 een avond voor de ouders. Op de Bijzondere Ledenvergadering van 8 april hebben jullie het promotiefilmpje hierover gezien.

 

 

 

Samenwerking DSG

In maart is besloten om de samenwerking met DSG wederom voor een jaar te verlengen. We zullen als besturen ook volgend jaar weer bij elkaar komen voor het  seizoen 2015-2016.

 

Nieuwe trainer

Op 10 maart hebben de Dames Senioren een proef- training gehad van Gerard van Riessen. Dit is zo goed bevallen dat Gerard zich bij onze vereniging heeft aangesloten. Wij heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes. Wellicht zal hij in de toekomst nog andere teams gaan trainen.

Tevens is Gerard toegetreden tot de TC (technische commissie), samen met Linda en Marcel.

LINDA

 

Vriendenloterij

Op 27 maart hebben een aantal spelers/ouders een belavond namens de Vriendenloterij gehouden vanuit het Vossenest. Dit heeft VOS € 784,50 opgeleverd die avond. Ieder lot wat verkocht is, of wat over gezet is op VOS levert ons iedere maand € 6,50 op. Dit is de helft van een lot. Ieder kwartaal wordt er een bedrag uitgekeerd. Bestaande loten kunnen dus omgezet worden naar jouw club. Dit kost 1 telefoontje en levert  de club € 6,50 per lot per maand op.

 

Kampioenen

2 teams zijn kampioen geworden afgelopen zaalseizoen. De Heren Senioren 1 en de E-jeugd. Ook is de E-jeugd kampioen van het buitenseizoen geworden. Wij feliciteren beide teams met hun kampioenschap en zijn hier erg trots op.

 

Bijzondere Ledenvergadering 8 april

Op 8 april vindt er een bijzondere ledenvergadering plaats die betrekking heeft op de toekomst.

Er vind een stemming plaats op de volgende onderwerpen:

 • Overname voorzitterschap van Leo Vermin door Jos Weel.

 • Overname secretaris van Paula de Wit door Simone Vredeveld

  Paula wordt uiteraard bedankt voor haar vele werk binnen onze vereniging, maar we zien haar natuurlijk nog in Dames 1 en als trainster bij de E/D jeugd.

  We bedanken Joyce en Annemieke voor hun inzet tijdens de trainingen van Dames 1 de afgelopen periode. Alle dames ontvangen een mooi boeket bloemen en aan Leo werd het boeket bij hem thuis bezorgd.

   

  Schoonmaak Vossenest

  Op 11 april hebben we weer schoongemaakt in het Vossenest. Helaas was de opkomst dit jaar mager. Wij hopen natuurlijk dat er meer mensen aansluiten bij deze gezellige dag. Vele handen maken ligt werk natuurlijk. Anja Linda en Annemieke zijn druk bezig geweest het Spinnenhok leeg te halen en overige zaken uit te zoeken. De firma Vrijbloed heeft, i.s.m. Jos Weel, één en ander voor ons afgevoerd.

  De knoppen van de douches worden vervangen en de ketel krijgt zijn onderhoudsbeurt.

   

 

 

Mei, Juni en juli 2014

Website

Al een aantal jaren verzorgt Brattpack onze website. In samenwerking met Yvette is er een prachtige nieuwe website gebouwd. Wij willen Brattpack en Yvette dan ook bedanken hiervoor. Op de website kunnen ook allerlei leuke wedstrijdverslagen gezet worden, dus het zou leuk zijn als ieder team zo nu en dan een leuk verslag van de wedstrijd doormailt naar Yvette, zodat zij ze op de website kan zetten. Mailen kan naar vriendenvanvos@hotmail.com

 

 

 

 

Sponsoractie de Brug

De Kickoff van de De Brug was dit jaar op 8 mei. De Vossers waren in grote getale aanwezig en hadden allemaal een VOS masker. Paula kwam als een echte VOS en onze voorzitter had een Vossensjaal om. Die avond hebben we ook VOS cupcakes uitgedeeld. Met deze acties hebben we meteen de eerste 200 munten binnengehaald. (wat staat voor € 100,00 euro)

18 mei is de muntjesactie van de ondernemers van De Brug (Groenrijk, A&A glas, Koster en de Waart, Albert Heijn en Haverhals) gestart. Door alle leden is een flinke bijdrage geleverd aan deze actie. Linda heeft gezorgd dat er bij iedere ondernemer een handbal geplaatst werd waar mensen hun muntjes in konden gooien. Dit heeft geresulteerd in  1.150 muntjes!

 

We hebben heel veel muntjes binnengehaald door de verstopte kaartjes van Koster en de Waart te vinden. Hiervoor was een groepsapp aangemaakt onder de naam Speurvosjes en wat was iedereen fanatiek!

 

Op 23 mei hebben we Streethandbal georganiseerd bij Groenrijk op de parkeerplaats en was de Sponsorcommissie aanwezig op de Jaarmarkt van Zwanenburg. Ze hebben daar flyers uitgedeeld en de Club van 100 gepromoot.

 

Op 3 juni hebben we muntjes verdiend door het Pony rijden op de parkeerplaats van Albert Heijn. 1 rondje pony rijden voor 1 muntje. Hiervoor bedanken wij Schoteroog voor hun belangeloze medewerking.

 

Tijdens de feestweek hebben we door ludieke acties ook heel wat muntjes verdient. Een originele foto van Joyce leverde 200 muntjes van de actie van Koster en de Waart. De ludieke actie van Rocco met Klazien (van de Speeltuin) tijdens het optreden van Peter Beense heeft onze club 800 muntjes opgeleverd van A&A glas.

 

24 juni hebben onze allerkleinste handballers taarten uitgedeeld aan alle ondernemers. De bal waar de meeste muntjes in zaten kreeg de grootste taart, dit was Groenrijk. De taarten waren gemaakt door Jacobien.

 

Bij de uitreiking van de cheques werd duidelijk dat VOS absoluut de eerste plaats had met een record bedrag van € 2.950,00 euro. Fantastisch.  Namens het bestuur van VOS bedanken wij jullie allemaal voor dit fantastische bedrag. Zoals de jongens D altijd zeggen bij de begroeting “wat maakt ons sterk……team werk”. Natuurlijk bedanken wij alle ondernemers dit mogelijk hebben gemaakt.

 

Scholendag Feestweek 4 juni

SV VOS neemt weer deel aan de Scholendag. Wij bedanken alle vrijwilligers die zich hebben ingezet. De kinderen hebben weer genoten en mede dankzij het weer was het weer een top dag.

Zaterdag 6 juni neemt ons E jeugd team deel aan de Hollandse Spellendag en zijn daar 1e geworden.

 

65 jarig bestaan DSG

Op 6 juni bestaat DSG 65 jaar. Zij vieren dit op deze dag in Sloten. Onze voorzitter Jos Weel is naar DSG toegegaan om ze te feliciteren en een cadeautje overhandigen namens VOS.

 

Jeugdkamp

De leden van VOS zijn dit jaar niet mee gegaan op het jeugdkamp met DSG. Dit onder andere vanwege het kamp van de groep 8ters die meteen na het weekend weggingen op eindkamp van school.

 

Thuiswedstrijden VOS

Tijdens de thuiswedstrijden van 26 april en 31 mei is de kantine opgeleukt met een Tombola en de Club van 100. Tevens konden er muffins gekocht worden. Wij bedanken iedereen van de Sponsor en Activiteiten commissie voor hun inzet de afgelopen maanden en hopen op nog veel meer leuke evenementen de komende tijd.

 

 

 

 

Cursus Crowd Funding

Op 29 juni zijn Kitty en Joyce bij de cursus Crowd Funding geweest. Dit kunnen zij toepassen in de Sponsorcommissie.

 

Seizoen afsluiting Beach Handbaltoernooi

Op 14 juni hebben we het seizoen afgesloten met een fantastisch Beach handbaltoernooi. Het toernooi kon plaatsvinden door het ter beschikking stellen van de paardenbak bij Jos Weel.

De hele dag was het prachtig weer en iedereen heeft ontzettend veel lol gehad. Bij de volwassenen is Dames 1 1e geworden en bij de jeugd SV Hillegom. Iedereen had cadeautjes meegenomen, dus we gingen allemaal met een prijsje naar huis. De heerlijke appels zij gesponsord door Scholten groente en fruit.

De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ, mede mogelijk gemaakt door Agterberg . De Heren Senioren hebben gezorgd dat iedereen op tijd zijn stukje vlees van de BBQ kreeg.

De dag is georganiseerd door een heel groot team van vrijwilligers. Onze dank gaat uit naar iedereen.  

 

*****