Kampverslag 2018

25 mei 2018
Kampverslag 2018

Vos Kamp 2018

 

Met Pinksteren was het dan eindelijk zo ver, we gingen met alle jeugdteams en een groep begeleiders op kamp. Vrijdag avond werd er verzameld in Zwanenburg, werden alle kinderen verdeeld in de auto’s en werd alle bagage ingeladen. Na een uurtje rijden, reden we het kampterrein in Leusden op.

Snel werden de tenten ingedeeld, het kampterrein verkend en de wegbrengende ouders uitgezwaaid, want er moest nog een speurtocht met opdrachten gelopen worden. Het jongste team, de F1, ging als eerste op pad, gevolgd door de E2 en zo door tot aan de B1. Onderweg moest er een nieuwe teamyell worden verzonnen, raadsels worden opgelost, behendigheid opdrachten worden uitgevoerd en ondertussen in het steeds donker wordende bos ook nog eens de juiste route gevonden worden. Dit laatste bleek voor de later gestarte groepen toch lastig. Gelukkig konden alle groepen de weg terug vinden naar het kamp, waarna snel de slaapzakken werden opgezocht en in sommige tenten het nog lang onrustig bleef.

Na een korte koude nacht en ontbijt in de eettent was het tijd om te gaan boskwartetten. Er werd een felle strijd gestreden tussen de 6 teams. Waarbij team groen zich tot absolute kampioen van het boskwartetten mocht noemen.

Inmiddels was het zonnetje ook lekker gaan schijnen zodat alle eettafels en banken naar buiten konden om daar met z’n allen lekker te lunchen.

Na de afwas en ff lekker chillen was het tijd om 10 gekken in het bos te zoeken en de code te kraken. Het team die dit als beste en snelste deed, kreeg een dikke knuffel van de bomenknuffelaar en een ballon van de compleet gestoorde kip.

Omdat de tafels nog lekker buiten stonden, kon daar ook het diner van pasta en daarna als toetje soep (foutje van de corveestaf, aaaaah zijn daar die gehaktballetjes voor J) genuttigd worden. Nadat iedereen zijn buikje vol had gegeten, was het tijd om die even goed door elkaar te schudden door middel van een enge draad in het o zo donkere bos. Na een rustig begin bij de jongere kinderen, gingen alle remmen er af bij de oudere jeugd! Waarvan sommige een aardige imitatie van een misthoorn na konden doen. Nadat alles was opgeruimd in het bos kon een lange nacht voor de nachtb(r)akers leiding beginnen. Er was een vervelend buikgriepvirus ons kamp binnen geslopen, ik zal de details besparen maar er moest een hoop schoongemaakt worden en jammer genoeg moesten er ook een paar kids naar huis.

De volgende ochtend werden de meeste gewekt door de toeter van het ontbijt (half 9, wauw dik uitgeslapen!). De zon stond al strak aan de hemel en het was reeds heerlijk weer. Na de dagelijkse routine van ontbijten, afruimen en afwassen was het tijd voor de spullen bingo. Wat je allemaal niet kan vinden op een kampterrein!

De middag was om lekker van de zon te genieten, van de zeephelling te glijden, watergevechten te houden en om de bonte avond voor te bereiden. Tijdens de speurtocht hadden de teams allemaal een opdracht gekregen voor deze avond, maar er moest natuurlijk nog wel het een en het andere voorbereid en geoefend worden.

Maar voordat het zo ver was dat we van deze spetterende optredens konden genieten was het eerst tijd om te BBQen. Nadat de grillmeesters alles hadden opgebakken en opgeruimd, kon iedereen zijn Gala, Glitter, Glamour kleding uit de tas halen voor de Bonte Avond. Het werd een avond met spetterende optredens, verrassende acts, mooie dance moves, goede grappen en leuke weetjes.

Tot slot konden de beentjes ook nog even van de vloer in de disco waar ook nog even Miss en Mister VOS Kamp 2018 werden gekozen.

Nadat alle kids hun tent in waren gebonjourd, kon de leiding even uitpuffen bij het kampvuurtje wat door pyro-worm was aangemaakt in 1 van de BBQ’s. Nadat we alle sprokkelhoutjes op ons kampterrein hadden verzameld en in de fik hadden gestoken, kropen we lekker allemaal in onze slaapzak, ruikende naar de nieuwe geur, Axe-Smoke.

Na wederom een fantastische nacht op een dun matrasje op de grond, in een koude tent tussen de rokende bosmannen in, was het helaas al weer de laatste dag van het kamp. Vandaag stond voor onze jongste jeugd een 10 hole’s bosboerengolf op het programma. Waarbij de laatste hole in een boom was!?! De oudere kids (vanaf 10 jaar) gingen laser gamen in het bos. Waarbij het laatste beetje energie uit ze werd geperst.

Na nog 1 keer met ze allen lunchen aan de lange tafel in de buitenlucht, arriveerden de eerste haal ouders al om iedereen weer veilig naar huis te brengen.

Ik wil iedereen bedanken van leiding tot kids voor een prachtig kamp, waar ik weer veel onverwachte talenten heb gespot, vreselijk heb gelachen, genoten heb van de smoeltjes van de kids en het sterke teamwerk van ons VOS.

Was getekend

Grote Valk

 

Klik hier voor de foto's